Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Město v Mexiku získalo novou tvář díky kreativním sprejerům

Zdroj: archiv Germen Crew

O tom, že se graffiti malby mohou stát uměním, se přesvědčili v mexickém městě Palmitas. Místní vláda tam požádala umělce, aby pomalovali pestrobarevně celé město. Projektu se ujala umělecká skupina Germen Crew a vyzdobila ve městě přes dvě stě domů.

Asi dvacet tisíc metrů čtverečních září v mexickém městě Pamitas barvami. Z bílých a šedých domků se stalo jedno obrovské plátno, na které se jezdí dívat cizinci ze širokého okolí. Dokonce i místní obyvatelé si tuto nástěnnou malbu velmi pochvalují. Fotografie města obletěly v poslední době sociální sítě a inspirovaly mnoho mladých umělců. Třeba se podobného umění dočkáme i brzy v České republice.

Letošní projekt skupiny Germen Crew je velmi podobný jejich akci z minulého roku, kdy v Mexico City vymalovali dva bloky ulic barevnými obrazy. Umělci tak chtěli přinést do města, které je šedivé a bez barev, více krásy a pozitivní nálady. Mexičtí graffiti umělci z Germen Crew se tak snaží ukázat, jak může veřejný prostor mít na jeho návštěvníky a obyvatele pozitivní sociální vliv.

Související články

Zaručeně zlepší den

Hlas je zbraň, kterou máte vždy po ruce. Agresorovi vykejte a udržujte distanc, radí instruktorka sebeobrany Barbora Vodochodská Machková

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Infekce Helicobacter pylori u dětí: Diagnóza a léčba

Do Guinessovy knihy rekordů se dostala nejtěžší borůvka na světě

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Zahrajte si na astronomy a najděte souhvězdí

Inspirace z knihovny: Zahrajte si na astronomy a najděte souhvězdí

Lidstvo odjakživa fascinují záhady a neprobádané věci. Nejspíš i proto naše čtenáře nejvíc baví…