Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Darujte skutečný dárek – pomoc v krizových oblastech díky Člověku v tísni

Zdroj fotografií: Člověk v tísni

Dumáte co nadělit blízkým pod stromeček? Člověk v tísni připravil limitovanou edici uměleckých předmětů. Kampaň Skutečný dárek takto umožňuje podpořit Člověka v tísni, a zároveň udělat radost někomu v našem bezprostředním okolí.

Zakoupením některého z darovacích certifikátů či dárků potěšíte nejen osobu, které jej věnujete pod stromeček, ale i toho, komu díky vaší štědrosti Člověk v tísni pomůže. Letos jsou k dispozici těžítka z tradiční sklárny Florianova huť, grafiky výtvarníka Petra Nikla, peněženky od PlayBag, šály od Ester & Josefíny, šperky Elišky Lhotské nebo zápisníky Papelote. Aktuální kampaň Skutečný dárek provázejí nové vizuály ve stylu legendárních Pelíšků.

Dárky jsou rozděleny do kategorií vyjadřujících oblasti společné pomoci – Voda, Zdraví, Vzdělání, Obživa a Česká republika. Pokud například zakoupíte jako dárek kozu ze sekce OBŽIVA, Člověk v tísni koupí kozu v některé ze zemí, kde pomáhá. Pokud však bude v dané chvíli prodáno hodně koz a bude lepší pomoci jinak, třeba darováním ovcí, zemědělského nářadí nebo sazenic stromů, místo kozy nakoupí organizace je. Vždy však půjde o pomoc v oblasti obživy.

Člověk v tísni je nevládní neziskovou organizací, která v krizových oblastech po celém světě poskytuje humanitární pomoc na základě reálných potřeb v duchu Kodexu mezinárodního Červeného kříže. Bojuje s chudobou a pomáhá lidem vyrovnat se s tím, co je potkalo.

Zdroj: clovekvtisni.cz, skutecnydarek.cz

Související články

Zaručeně zlepší den

Do Portugalska se v rámci rewilding projektu navrací staré plemeno skotu

Hlas je zbraň, kterou máte vždy po ruce. Agresorovi vykejte a udržujte distanc, radí instruktorka sebeobrany Barbora Vodochodská Machková

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Zatočte s těžkou alergií pomocí léku na astma

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Vydejte se na cesty s Petrem Niklem. Zachytil kouzlo každodennosti

Inspirace z knihovny: Vydejte se na cesty s Petrem Niklem. Zachytil kouzlo každodennosti

Po delší odmlce se vracíme s oblíbenou rubrikou Pozitivní kniha. Tentokrát vám přinášíme tip na…