Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Charitativní antikvariát opět pomůže rodinám onkologicky nemocných dětí

3 minuty radosti
Zdroj fotografií: Charitativní antikvariát

Leží vám doma knihy, ke kterým se už nevrátíte, ale je vám to líto? Díky brněnskému Charitativnímu antikvariátu je můžete poslat dál a ještě tím podpořit dobrou věc. Skupina dobrovolníků knihy prodává a veškeré utržené peníze posílá na pomoc rodinám onkologicky nemocných dětí.

Charitativní antikvariát funguje v předvánočním čase již pošesté. Letos knihy za symbolické ceny zájemci zakoupí v prostorách Moravské zemské knihovny a na adventních trzích na Moravském náměstí, kde je dobrovolníci prodávají od desíti do osmi hodin večer. Knihy k prodeji mohou dárci donést do knihovny nebo jurty na Moravském náměstí do 18. prosince a platí, že čím dříve, tím lépe. Antikvariát bude fungovat pouze do 21. prosince, v případě stánku na trzích do 23. prosince.

„Přijímáme knihy všech žánrů, neponičené a čisté, klidně i cizojazyčné. Chtěli bychom, aby nám lidé darovali knihy, o kterých si myslí, že mohou někoho potěšit,“ říká pořadatelka Charitativního antikvariátu Jiřina Studenková a dodává, že velký zájem je i o vinylové desky. „V Moravské zemské knihovně jsou nejžádanější knihy z oblasti umění, historie nebo poezie. Sem chodí lidé, kteří jsou sečtělí a jsou schopni nakoupit velké množství knih najednou. Na Moravském náměstí jde nejvíce na odbyt současná beletrie a dětská literatura. Lidé zde nakupují v menším množství, ale chodí jich spousta. Pokochat se, trochu se ohřát a třeba něco koupit,“ doplňuje Studenková.

Celá částka za nákup darovaných knih v roce 2018 bude použita na financování ubytovny pro rodiče onkologicky nemocných dětí v Brně Černých Polích prostřednictvím Nadačního fondu dětské onkologie Krtek. „S Krtkem spolupracujeme již třetím rokem. Líbí se nám, že můžeme přispět na společně strávený čas rodičů s malými onkologickými pacienty, protože si myslíme, že je to to nejcennější, co jim v jejich situaci můžeme dát,“ říká Studenková. Loni se pro organizaci podařilo vybrat 255 653 korun a všichni věří, že letošní výsledek bude ještě lepší.

Související články

Zaručeně zlepší den

Hlas je zbraň, kterou máte vždy po ruce. Agresorovi vykejte a udržujte distanc, radí instruktorka sebeobrany Barbora Vodochodská Machková

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Zatočte s těžkou alergií pomocí léku na astma

Infekce Helicobacter pylori u dětí: Diagnóza a léčba

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Kniha, která zaujala svět. Malý princ potěší i utěší

Inspirace z knihovny: Kniha, která zaujala svět. Malý princ potěší i utěší

Mám pro vás hádanku. Pochází z planetky B612, přeje si nakreslit beránka a už více než…