Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Thajci si mohou brát psy do práce, výhody potvrzují studie

2 minuty radosti
Zdroj fotografie: pexels.com

Odcházet ráno do práce s obavami, jak váš psí mazlíček den bez svého páníčka zvládne a zda v bytě něco nevyvede? Tak přesně tato situace je v Thajsku čím dál méně častá. Rostoucí počet společností totiž svým zaměstnancům dovoluje vzít si psa do práce s sebou.

Firemní politika, která je přátelská vůči psům, je v Thajsku čím dál rozšířenější. K vidění je především v reklamních agenturách, nicméně ji aplikují i jiné typy společností. Tou největší je v současnosti YDM se svými dvěma sty zaměstnanci a dvacítkou psů.

I když studie na toto téma neopomíjejí riziko alergií či nemocí přenášených zvířaty, popisují i nesporné výhody tohoto trendu. Pracovat společně se svým psem pomáhá lidem především snižovat hladinu stresu. Takovéto firemní nastavení může také pomoct s nalákáním i udržením zaměstnanců. Přítomnost psa navíc podle studií svědčí také dalším zaměstnancům, kteří si díky tomu mezi sebou vytvářejí lepší pouto.

 

Zdroj: reuters.com

Související články

Zaručeně zlepší den

Ideální pěnu u piva mají zajistit nové plechovky

Vědci konečně identifikovali otisky, které zanechala exploze „prvních hvězd“ v našem vesmíru

Stromy sázíme na tři sta let, chceme, aby to fungovalo dlouhodobě, říká Richard Krajník ze společnosti Sázíme Česko

Dočkáme se levnější vody? Češi snižují její spotřebu

Inspirativní rozhovor

Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková

Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková

Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…