Největší moravské město opět boduje. Rozvoj a rostoucí oblibu Brna potvrdil začátkem roku deník New York Times, který jej zařadil mezi 52 míst, kam se vydat v roce 2016. Vyzdvihuje přitom místní architekturu, kuchyni i noční život.
„Druhému největšímu českému městu, známému především pro jeho minimalistickou architekturu, se konečně dostává chvály za místní jídlo a pití,“ píše ve svém odstavci o Brně Evan Rail. Následně také doporučuje konkrétní podniky, které stojí za to navštívit.
Mezi místy vhodnými pro noční drink figuruje úspěšný Bar, který neexistuje i jeho sesterský podnik Super Panda Circus. Trojici doplňuje pivnice Lucky Bastard Beerhouse. Jako stylové restaurace vhodné k návštěvě autor vybral Simplé, Koishi, Pavillon a Il Mercato. Nechybí ani zmínka o kavárenské kultuře, jíž je Brno pověstné. V textu ji zastupují Coffee Fusion a Cafe Mitte.
Vedle gastronomie chválí autor také brněnský noční život a doporučuje město jako ideální k přespání a zastávce na cestě mezi Prahou a Vídní. Výčet uzavírá Vila Tugendhat zapsaná na seznam památek UNESCO.
Ve výběru newyorského deníku jsou zahrnuta rozličná místa od korálových ostrovů přes národní parky až po zajímavá města. Mezi destinacemi figuruje australské Sydney, francouzské Bordeaux, irský Dublin, ale také východní pobřeží Srí Lanky či národní park v Demokratické republice Kongo.
Zdroj: nytimes.com
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Oceňovaná Boží hora zprostředkovává atmosféru chudinské Neapole
Snad každý si vybaví hladovost mládí, která je v pubertě doslova spalující. I pouhý vzduch chutná…