Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Iveco rozšíří svůj závod ve Vysokém Mýtě a nabídne 450 nových pracovních míst

Městský autobus značky Iveco/ ilustrační foto: bigstock

Po předchozích vydařených letech se vysokomýtská společnost rozhodla rozšířit své výrobní kapacity. Počet ročně sestavených autobusů by tak měl po dokončení investice vzrůst o necelých 40 procent. V souvislosti s rozšířením výroby společnost plánuje také nábor dalších zaměstnanců. Do závodu by mělo zavítat více než 450 nových osob.

Komplex ve Vysokém Mýtě je v současné době největším výrobním závodem značky Iveco bus, jež je součástí skupiny CNH Industial N.V. V posledních letech se vysokomýtské firmě dařilo, když opětovně zaznamenala trvalý nárůst v počtu ročně vyrobených autobusů. V roce 2013 jich sestrojila 3165, v loňském roce již jejich počet přesáhl hranici 3200 kusů. Závod se soustředí na výrobu městských a meziměstských autobusů. V menší míře produkuje také autobusy dálkové.

Na základě úspěchů posledních let se společnost rozhodla investovat do rozvoje svého závodu. Realizace plánovaného záměru by měla začít v prvním čtvrtletí roku 2016. V rámci investice dojde k rozšíření svařovny, zpevnění logistické plochy a výstavbě měrového střediska, nového parkoviště pro zhruba 650 aut a nových šaten. Veškeré práce mají být hotovy o rok později, tedy na začátku roku 2017. Po tomto datu se současných zhruba 3000 zaměstnanců společnosti rozroste o necelých pět set.

 

ČTK, Oldřich Večeřa  

Související články

Zaručeně zlepší den

Mindfulness chrání před stresem a vyhořením v práci

Do Portugalska se v rámci rewilding projektu navrací staré plemeno skotu

Hlas je zbraň, kterou máte vždy po ruce. Agresorovi vykejte a udržujte distanc, radí instruktorka sebeobrany Barbora Vodochodská Machková

Tančící dům jako LEGO? Pražský skvost uspěl u fanoušků v projektu LEGO Ideas

Inspirativní rozhovor

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

České myšlení se mění, lidé řeší udržitelnost – a to je dobře, říká Cyril Klepek z digitálního odpadového tržitě Cyrkl

Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny: Lepší vztahy začínají správným rozhodnutím. Kniha Volba lásky vám otevře srdce

Inspirace z knihovny: Lepší vztahy začínají správným rozhodnutím. Kniha Volba lásky vám otevře srdce

Snad každý chce mít hezké vztahy s partnerem, rodinou, přáteli a kolegy v práci. Ne vždy se nám to…