Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Vypít a sníst. Jedlé kelímky prospívají lidskému zdraví i životnímu prostředí

I přes to, že je kelímek mírně nasládlý, nemění chuť nápoje. Foto: Jedlý kelímek

Dát si kafíčko a místo dezertu se zakousnout do kelímku. Zdá se vám to nereálné? Vysokoškolští studenti z Prahy přišli na způsob, jak nahradit plastové a papírové nádobí, a přitom si bez výčitek pochutnat.

Jedlý kelímek má hned několik benefitů. Nejen, že pomáhá šetřit životní prostředí, ale zároveň je šetrný k našemu tělu. Je totiž stoprocentně přírodní a neobsahuje žádná umělá barviva ani živočišné složky. Nápoj v něm vydrží až 12 hodin. Může být jak studený, tak i horký. A přestože je kelímek nasládlý, neobsahuje žádné umělé cukry a má pouhých 56 kalorií.

Zuzana Zvěřová a Miroslav Myrončuk z Newton College se odvážně pustili do podnikání. Foto: Jedlý kelímek

V současnosti jsou jedlé kelímky k dostání na několika místech v Praze, Hradci Králové, Litoměřicích, Pardubicích a v dalších menších městech. Vyzkoušet je ale může kdokoliv. Jejich tvůrci prozatím přijímají objednávky na e-mailové adrese jedlykelimek@gmail.com.

Související články

Zaručeně zlepší den

Proč pravěcí lidé kreslili zvířata? Odpověď našel amatérský archeolog

Americká agentura vybuduje digitální dvojče zemské atmosféry s umělou inteligencí

Český dirigent Jakub Hrůša získal prestižní mezinárodní ocenění

Ledové sochy 2023: Na Pustevnách teď kralují dinosauři

Inspirativní rozhovor

Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková

Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková

Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.

Pozitivní kniha

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Inspirace z knihovny. Papírová spižírna přehledně poradí, jak neplýtvat

Víte, jak správně skladovat konkrétní potraviny? Jak zužitkovat suroviny do posledního kousku? Nebo…