Dát si kafíčko a místo dezertu se zakousnout do kelímku. Zdá se vám to nereálné? Vysokoškolští studenti z Prahy přišli na způsob, jak nahradit plastové a papírové nádobí, a přitom si bez výčitek pochutnat.
Jedlý kelímek má hned několik benefitů. Nejen, že pomáhá šetřit životní prostředí, ale zároveň je šetrný k našemu tělu. Je totiž stoprocentně přírodní a neobsahuje žádná umělá barviva ani živočišné složky. Nápoj v něm vydrží až 12 hodin. Může být jak studený, tak i horký. A přestože je kelímek nasládlý, neobsahuje žádné umělé cukry a má pouhých 56 kalorií.
V současnosti jsou jedlé kelímky k dostání na několika místech v Praze, Hradci Králové, Litoměřicích, Pardubicích a v dalších menších městech. Vyzkoušet je ale může kdokoliv. Jejich tvůrci prozatím přijímají objednávky na e-mailové adrese jedlykelimek@gmail.com.
Přečtěte si rozhovor s Jakubem Gavorem, zakladatelem řemeslné zmrzlinárny Ještě Jednu. Určitě během čtení dostanete chuť na zmrzlinu! Co třeba tu s příchutí krupicové kaše či arašídového preclíku?
Umění se správně ptát může do značné míry ovlivnit a proměnit naše životy. Špatné odpovědi totiž…