V San Franciscu vyvinuli první drůbeží maso vzniklé v laboratoři

Zdroj fotografie: Memphis Meats

Pochutnat si na kuřecím či kachním mase si za pár let budou moci možná i vegetariáni. Startup Memphis Meats ze San Francisca totiž představil první drůbeží maso, které vzniklo bez využití zvířat v laboratoři.

„Kuře a kachna jsou středem stolu v mnoha kulturách po celém světě, ale způsob, jakým je konvenční drůbeží maso chováno, vytváří obrovské problémy pro životní prostředí, blaho zvířat a lidské zdraví. Je to rovněž neefektivní. Naším cílem je produkovat maso lepší cestou, tak, aby bylo chutné, cenově dostupné a udržitelné,“ uvedl Uma Valeti, spoluzakladatel Memphis Meats.

Tato firma, stejně jako několik dalších již dříve, představila takzvané „čisté“ hovězí maso, laboratorní drůbež je však novým průlomem. Kuře je totiž nejpopulárnějším zdrojem proteinů mezi Američany, kachní maso se pak těší velké oblibě v Číně. Firma se nyní snaží o co největší snížení nákladů na výrobu umělého masa, jejím cílem je dostat novinku zákazníkům do roku 2021.

Autor článku