Revoluce v gastronomii. V Praze otevřela první Restaurace budoucnosti

Zdroj fotografie: ShrtCut Studio

Digitalizace je hudbou zítřků, a to i ve světě gastronomie. První vlaštovkou v Česku je pražská restaurace Červený Jelen ze sítě Hospodska, kde začal zkušební provoz takzvané Restaurace budoucnosti. Restauraci navrhla firma Storyous a zákazníci si tam objednají bezkontaktně pomocí QR kódu a rovnou zaplatí online.

Tvůrci si od nového systému slibují urychlení péče o zákazníka a menší chybovost. Zároveň je díky kompletní bezkontaktnosti objednávání maximálně hygienické. „Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat, až k němu přijde obsluha. Restaurace se tak bude moci více věnovat kvalitě servisu a spokojenosti zákazníka,“ vysvětlil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.

A jak bude systém vypadat v praxi? Každá restaurace dostane QR kódy, které umístí na stoly. Zákazník si po naskenování kódu chytrým telefonem vybere z digitálního menu, zadá objednávku a rovnou ji zaplatí online. Po první platbě získá v aplikaci vlastní profil, ze kterého bude moci dále objednávat. Novým konceptem restaurací tak firma Storyous reaguje na zvýšené hygienické nároky podniků během koronavirové krize, jeho spuštění připravuje také v Polsku nebo ve Španělsku.

Související články

Zaručeně zlepší den

Češi vynalezli revoluční technologii na zpracování odpadu

Salát ze zahrádky v prosinci? Rakušan našel způsob, jak pěstovat zeleninu v zimě

Vypadá jako bedla, u jídla si na ní ale nepochutnáte. Mykologové v Česku našli vzácnou houbu

V Paříži vznikla farma budoucnosti. Ovoce a zeleninu tam pěstují zcela unikátním způsobem

Inspirativní rozhovor

Jana Leitnerová

Přečtěte si rozhovor se zakladatelkou skupiny Dobro v době korony.

Jana Leitnerová