Digitalizace je hudbou zítřků, a to i ve světě gastronomie. První vlaštovkou v Česku je pražská restaurace Červený Jelen ze sítě Hospodska, kde začal zkušební provoz takzvané Restaurace budoucnosti. Restauraci navrhla firma Storyous a zákazníci si tam objednají bezkontaktně pomocí QR kódu a rovnou zaplatí online.
Tvůrci si od nového systému slibují urychlení péče o zákazníka a menší chybovost. Zároveň je díky kompletní bezkontaktnosti objednávání maximálně hygienické. „Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat, až k němu přijde obsluha. Restaurace se tak bude moci více věnovat kvalitě servisu a spokojenosti zákazníka,“ vysvětlil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.
A jak bude systém vypadat v praxi? Každá restaurace dostane QR kódy, které umístí na stoly. Zákazník si po naskenování kódu chytrým telefonem vybere z digitálního menu, zadá objednávku a rovnou ji zaplatí online. Po první platbě získá v aplikaci vlastní profil, ze kterého bude moci dále objednávat. Novým konceptem restaurací tak firma Storyous reaguje na zvýšené hygienické nároky podniků během koronavirové krize, jeho spuštění připravuje také v Polsku nebo ve Španělsku.
Amputací nohy život nekončí, říká plavkyně Věra Závorková
Ve 13 letech jí lékaři diagnostikovali nádor v koleni, následná léčba včetně chemoterapie ovšem nepomohla, a tak musela podstoupit amputaci. I přes to se Věrka nevzdává a vyhrává jednu medaili za druhou. Jejím snem je paralympiáda.
Inspirace z knihovny: Svět je stále lepším místem. A to je Fakt(omluva)
Jde to s námi z kopce. Situace ve světě se horší, množství násilných činů narůstá. Také…