Protože den bude takový, jaký si ho uděláte.

Revoluce v gastronomii. V Praze otevřela první Restaurace budoucnosti

Zdroj fotografie: ShrtCut Studio

Digitalizace je hudbou zítřků, a to i ve světě gastronomie. První vlaštovkou v Česku je pražská restaurace Červený Jelen ze sítě Hospodska, kde začal zkušební provoz takzvané Restaurace budoucnosti. Restauraci navrhla firma Storyous a zákazníci si tam objednají bezkontaktně pomocí QR kódu a rovnou zaplatí online.

Tvůrci si od nového systému slibují urychlení péče o zákazníka a menší chybovost. Zároveň je díky kompletní bezkontaktnosti objednávání maximálně hygienické. „Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat, až k němu přijde obsluha. Restaurace se tak bude moci více věnovat kvalitě servisu a spokojenosti zákazníka,“ vysvětlil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.

A jak bude systém vypadat v praxi? Každá restaurace dostane QR kódy, které umístí na stoly. Zákazník si po naskenování kódu chytrým telefonem vybere z digitálního menu, zadá objednávku a rovnou ji zaplatí online. Po první platbě získá v aplikaci vlastní profil, ze kterého bude moci dále objednávat. Novým konceptem restaurací tak firma Storyous reaguje na zvýšené hygienické nároky podniků během koronavirové krize, jeho spuštění připravuje také v Polsku nebo ve Španělsku.

Související články

Zaručeně zlepší den

V životě mám jiné priority než hezkou postavu, říká Kristýna Dolejšová z blogu Za normální holky

Postavte přístřešek pro sýkorky. Přinášíme tipy, jak správně vyrobit ptačí budku

Čeští vědci vyvinuli revoluční UV roušku. Ochrání ostatní i majitele

V unikátním krmítku mění ptáci odpadky za potravu. A úspěšně

Inspirativní rozhovor

Vím, že nepřestanu pomáhat druhým, říká Silvie Dymáková, která vrací samoživitelkám energii do života

Vím, že nepřestanu pomáhat druhým, říká Silvie Dymáková, která vrací samoživitelkám energii do života

Přečtěte si rozhovor s novinářkou, dokumentaristkou a matkou v jedné osobě, Silvou Dymákovou.