Revoluce v gastronomii. V Praze otevřela první Restaurace budoucnosti

Zdroj fotografie: ShrtCut Studio

Digitalizace je hudbou zítřků, a to i ve světě gastronomie. První vlaštovkou v Česku je pražská restaurace Červený Jelen ze sítě Hospodska, kde začal zkušební provoz takzvané Restaurace budoucnosti. Restauraci navrhla firma Storyous a zákazníci si tam objednají bezkontaktně pomocí QR kódu a rovnou zaplatí online.

Tvůrci si od nového systému slibují urychlení péče o zákazníka a menší chybovost. Zároveň je díky kompletní bezkontaktnosti objednávání maximálně hygienické. „Host bude mít daleko větší svobodu, více času na objednávku a při placení naopak nemusí čekat, až k němu přijde obsluha. Restaurace se tak bude moci více věnovat kvalitě servisu a spokojenosti zákazníka,“ vysvětlil provozní ředitel sítě Hospodska Luboš Kastner.

A jak bude systém vypadat v praxi? Každá restaurace dostane QR kódy, které umístí na stoly. Zákazník si po naskenování kódu chytrým telefonem vybere z digitálního menu, zadá objednávku a rovnou ji zaplatí online. Po první platbě získá v aplikaci vlastní profil, ze kterého bude moci dále objednávat. Novým konceptem restaurací tak firma Storyous reaguje na zvýšené hygienické nároky podniků během koronavirové krize, jeho spuštění připravuje také v Polsku nebo ve Španělsku.

Související články

Zaručeně zlepší den

Naděje pro nejsušší místa na zeměkouli. Vodní harfa zachytí vodu z páry ve vzduchu

Potoky se vrací do koryt, nových tůní přibývá. Projekt #vracimevodulesu slaví další úspěchy

Vzhůru do divočiny. Národní park Šumava zpřístupnil čtyři nové trasy

Létající větrnou elektrárnu testují v Holandsku. Je efektivnější a levnější než běžné větrné

Inspirativní rozhovor

Ladislav Zibura

Přečtěte si rozhovor s cestovatelem a spisovatelem Ladislav Ziburou o tom, jak prožil karanténu a co si z tohoto období odnesl.

Ladislav Zibura