Češi uvařili unikátní probiotické pivo, první na světě

1 minuta radosti
Zdroj fotografie: Pixabay

Příznivé účinky piva jsou vcelku oblíbeným tématem. Co ale teprve, když jde o probiotické pivo?  To je naprostou novinkou. S jejím vývojem navíc pomáhá brněnská VUT.

„Pivo obsahuje stabilizované probiotické laktobacilové bakterie, které mají příznivý vliv na lidské zdraví. Lze tak zkombinovat příjemný prožitek z pití piva a pečování o své zdraví,“ vysvětluje základní princip piva Petr Ryšávka z VUT. Probiotika pomáhají v lidském těle se stabilizací střevní mikroflóry, ale i imunitou, podle Ryšávka by se měla konzumovat pravidelně.

V kombinaci piva a probiotik přitom jako první vyvstává zásadní otázka – chuť výsledného produktu. I v tom je pivo unikátní, týmu se totiž podařilo vyrobit ho tak, že nedochází k negativnímu ovlivnění chuti ze strany bakterií. Aktuálně se pivo vyrábí ve třetinkových lahvích a do prodeje se chystá 1. března.

Související články

Zaručeně zlepší den

Krása neznamená dokonalost. Projekt Tělo s příběhem boří tabu a ukazuje ženy různých tvarů

Jak učinit děti spokojené a šťastné? Vědci přišli s novým poznatkem

České hlavičky uspíšily vývoj nového léku na koronavirus

Proč prádlo usušené na slunci tak krásně voní? Dánští vědci tuto záhadu objasnili

Inspirativní rozhovor

Občané samotní mohou mnohé věci ve městě změnit. Stačí jen chtít, říká Barbora Fodorová z Chcu to v Brně

Občané samotní mohou mnohé věci ve městě změnit. Stačí jen chtít, říká Barbora Fodorová z Chcu to v Brně

Přečtěte si rozhovor se zakladatelkou projektu Chcu to v Brně, jehož prostřednictvím brněnští studenti pomáhají občanům se podílet na veřejném dění.