Mošty, sirupy a džemy – to vše primárně z českého ovoce a bez použití náhražek bude vyrábět Jahodový dům. Otevřít by měl koncem června v obci Tatobity. Navzdory svému názvu nebude zpracovávat pouze jahody.
Jahodový dům bude klást důraz především na kvalitu ovoce – zčásti bude využívat vlastní produkci zahrnující jahody, jablka, třešně či švestky. V případě jiného ovoce dostane přednost to české s jasným původem. V provozu také nebudou mít prostor náhražky, umělá barviva a dochucovadla.
Zkrátka nezůstane ani široká veřejnost, která dostane možnost si na místě nechat zpracovat vlastní ovoce. Aktuálně finišují veškeré přípravy a Jahodový dům by se měl otevřít ještě do konce měsíce, tedy před hlavní ovocnou sezonou.
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Umění se správně ptát může do značné míry ovlivnit a proměnit naše životy. Špatné odpovědi totiž…