V Českém ráji otevřou Jahodový dům na poctivé zpracování ovoce

Zdroj fotografie: Pixabay.com

Mošty, sirupy a džemy – to vše primárně z českého ovoce a bez použití náhražek bude vyrábět Jahodový dům. Otevřít by měl koncem června v obci Tatobity. Navzdory svému názvu nebude zpracovávat pouze jahody.

Jahodový dům bude klást důraz především na kvalitu ovoce – zčásti bude využívat vlastní produkci zahrnující jahody, jablka, třešně či švestky. V případě jiného ovoce dostane přednost to české s jasným původem. V provozu také nebudou mít prostor náhražky, umělá barviva a dochucovadla.

Zkrátka nezůstane ani široká veřejnost, která dostane možnost si na místě nechat zpracovat vlastní ovoce. Aktuálně finišují veškeré přípravy a Jahodový dům by se měl otevřít ještě do konce měsíce, tedy před hlavní ovocnou sezonou.

Autor článku

Kristýna Motlová