Pavel Tvaroh, jenž vyrostl na Meziboří, provozuje v Londýně jeden z nejpozoruhodnějších a nejlepších barů na světě.
Málokdo najde vchod bez většího či menšího pátrání. Představují ho relativně ošuntělé černé dveře mezi kebab shopem a trafikou. Zařízení připomíná obývací pokoj z dob socialismu. Webovky obsahují jen úvodní stránku s kontaktem. Přesto patří londýnský bar Lounge Bohemia podle uznávaných recenzí mezi 50 nejlepších na světě a do top desítky britské metropole. Jeho majitelem je Čech. Pavel Tvaroh z Meziboří.
Za úspěchem podniku s několika zajímavými pravidly stojí zejména velice zvláštní podoba některých koktejlů. Ty dokážou neskonale obšťastnit chuťové buňky a ještě předtím pořádně překvapit svou výrobou a konečnou podobou. Objednaný nápoj se tady mnohdy nepije, ale jí. Lounge Bohemia je místo, kde může piňa colada vypadat jako pěna a mojito jako koule položená na lístcích máty.
Na podzim se v nápojovém lístku Lounge Bohemia objeví třetí menu, další degustační. „Bude založené na přírodě a lidé budou jíst třeba smůlu.“
Není divu, že některé koktejly, respektive různé chemické reakce a jejich účinky na lidský organismus, konzultuje Pavel Tvaroh se svým bratrem, lékařem. Člověku se nechce věřit, že majitel takového baru vůbec nepije alkohol. „Abstinentem jsem ze zdravotních důvodů. Pokud jde o ochutnávání, vždycky se někdo najde,“ usmívá se.
Digitální odpadové tržiště pomohlo prodat střešní krytinu, celý most nebo 50 tun pomerančových slupek. Pokud tento projekt ještě neznáte, přečtěte si o něm rozhovor přímo se zakladatelem.
Inspirace z knihovny: Čtenáři, vrať se motivuje lidi, aby dali čtení opět šanci
Četba knih je jednou z nejstarších volnočasových aktivit. Jejím prostřednictvím lze zprostředkovat…